Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3

Випадкове зображення

dscn4788.jpg

Статистика відвідувань

mod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcounter
63
221
1037
2710
339245
192.168.0.146

Зараз на сайті

На сайті 19 гостей та немає учасників

Share

Я маю право!

Президент підписав Закон, що встановлює правові та організаційні основи надання споживачам інформації про харчові продукти

Консультує начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк

Споживачі отримають всю необхідну інформацію про продукти, зокрема, дізнаються піддавався харчовий продукт розморожування і чи є в ньому алергени.

Відповідний Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (проект № 8450) підписаний Президентом і вводиться в дію через півроку після опублікування.

Закон зобов'язує розміщувати на фасованих харчових продуктах таку інформацію:

- назва харчового продукту;

- перелік інгредієнтів;

- будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які викликають алергічні реакції або непереносимість, і використовуються у виробництві або приготуванні харчового продукту і залишаються в готовому продукті, навіть в зміненій формі;

- кількість певних інгредієнтів або категорій інгредієнтів;

- кількість харчового продукту у встановлених одиницях виміру;

- мінімальний термін придатності або дата "спожити до";

- будь-які особливі умови зберігання і / або умови використання (у разі потреби);

- найменування і місцезнаходження оператора ринку, що відповідає за інформацію про харчовий продукт; а для харчових продуктів, що імпортуються, - найменування і місцезнаходження імпортера;

- країна походження або місце походження (стосовно м'яса або продуктів, назва яких може ввести в оману відносно країни походження);

- інструкція з використання - у випадках, коли відсутність таких інструкцій утрудняє належне використання харчового продукту;

- для напоїв зі змістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об'ємних одиниць - фактичний зміст спирту в напої;

- інформація про поживну цінність харчового продукту.

Забороняється використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання, а також в частині приписування харчовим продуктам лікувальних властивостей. Вказана заборона поширюється також на рекламу і представлення харчових продуктів.

Опитування

Як часто Ви відвідуєте бібліотеку?

Раз на рік - 19%
Раз на місяц - 17.2%
Раз на тиждень - 24.1%
Кожен день - 29.3%
Жодного разу - 10.3%

Total votes: 58

Відео про бібліотеку




Copyright ® 2012; Vyzer O.M.; E-mail: vyzer62@gmail.com